Meeting 26-28/06/2009 (12.08.2009 )
Georganiseerd door de RSSOC in Trier


De Sabra was klaar voor de trip. We zouden langs Luxemburg vertrekken: ik had Sabra-onderdelen voor Peter Hofman, die kon ik afleveren en dan ineens wat onderdelen voor Jacques meebrengen. Gezellig babbeltje met Peter en Mariëtte, en dan verder naar Trier. Eerst nog getankt in Wasserbillig. De Tom Tom bracht ons linea recta naar hotel Blesius Garten. Klik de foto om naar de site (van het hotel) te gaan.

 

Vertrokken 11u op 26/06 in Gierle en geen problemen ontmoet. En we zien bekenden: we kunnen er niet onmiddellijk namen op kleven, maar het blijkt wel dat deze meetings toch bezocht worden door een aantal "die - hards". Ook Martin Veltman is er en Myrna, en Geoff Cooper, Peter Freeman, Patrick Gundry, Erik Hofman, Geoff Eldridge, ook die Denen, hoe heetten ze nu weer, we zagen ze in Troyes.

Volgende morgen (27/06) vroeg, vertrokken voor de zoektocht.  De zoektocht is slechts een verontschuldiging om de chauffeurs een welbepaald - mooi - uitgezocht parcours te laten afleggen. 
Bezoekje aan een vlinderboerderij. Mooi, nooit gezien.
Bezoekje bij schuimwijnfabrikant.
Mooie weggetjes, netjes geselecteerd. Iets mis met de wegbeschrijving (op het laatste ogenblik aangepast na detectie van een wegomlegging), maar de wegomlegging was weg. Dat kan je altijd hebben: in Antwerpen 2008 moesten we een omweg maken doordat de stadsdienst die de nadars moest wegzetten in wilde staking was gegaan de nacht vóór onze rondrit. 
Bezoekje aan een klokkengieterij, de moeite. Altijd gedacht dat een klok werd gegoten voor een bepaalde toon, en dan later juist-gestemd door aan de binnenzijde materiaal weg te slijpen: blijkbaar is dat geheel fout: als een klok niet de juiste toon heeft kan de toon nog verlaagd worden door bijslijpen, maar elke "kenner" hoort (blijkbaar) het verschil tussen een juistgegoten en een bijgeslepen klok. Als de toon fout is dan wordt de klok hermaakt!
Na de Hill-climb, prachtig zo'n Sabra, en als ik nou echt mijn best zou doen zou hij nog heel wat sneller gaan, antwoordenblad afgegeven, uitgebreide lunch, Duits, voldoende en lekker, en vriendelijk personeel. 

's Avonds in het hotel gingen de hemelsluizen open, bediening met paraplu:

Dan de obligate pruisuitreiking met uitgebreid diner, ik onthield vooral de Riesling-roomsoep. (Later thuis geprobeerd: inderdaad lekker.)

Zondag een boottochtje over de Moesel, in de zon; interessant om een babbeltje te doen, heel wat bijgeleerd ook. Misschien niet slecht om te onthouden: we houden een "meeting" en dan rijden we allemaal individueel in onze eigen auto rond. 

Tegen de avond aan begonnen al een aantal mensen te vertrekken. De "blijvers" kregen nog een rondritje aangeboden door Trier in een toeristisch treintje.

Een laatste nacht doorgebracht in het hotel; 2010 jaar meeting in Nederland, en misschien willen Malcolm en Angie toch nog 2011 organiseren, Cadzand is goed voor ons, en Malcolm en Angie ook. Waar vind je mensen die die inspanningen willen doen?

Maandag deden we nog een ommetje naar de Franse Champagnestreek, etentje met André & Carine en Tony & Jaki - ze hebben ons niets verklapt over de september-Sabra/Sabre-meeting!

En dan via Jacques terug naar huis (Gierle). Veel babbeltjes, toch lieve mensen, we moesten maar wat meer moeite doen om ook naar de volgende meetings te rijden.

En de fotootjes: klik de foto om naar Picasa te gaan:

RSSOC-meetings

Sabra (Startpagina)