Meeting 22/06/2002 (23.12.2008 )


Georganiseerd door de RSSOC in Nederland


Ingeschreven ter gelegenheid van de Bloembollentocht georganiseerd door de RSSOC-Nederland, Wim Deinum had nog enkele vrije plaatsjes door opzeggingen.

Vrijdag 21 juni 's avonds aangekomen bij Jan & Riet in Apeldoorn.  Bijna dertig jaar geleden zijn we ook met de Sabra op bezoek geweest bij onze Apeldoornse vrienden; dat moest óvergedaan worden,  gezellig gebabbeld en gefondued.

Zaterdag om 10u present bij de Tulip Inn, voor die meetings heb je groooote parkings nodig.  Eens rondkuieren tussen de auto's... enkele bekenden alvast.

10u Roadbook gekregen (hebben ze daar werk van gemaakt!!)  Eerste bladzijde een liedjestekst, moeten we straks met zijn allemalen op de muziek van het "Wilhelmus" een serenade brengen?  Nee een quizzvraag - fout dus.
Een beetje vals gespeeld, de auto's moesten vertrekken volgens volgnummer maar wij Belgjes (Michelle - Jacques, Leo - Marleen, Jef - Els) reden liever samen.

Mooie rondrit door inderdaad het heuvelachtigste gebied van Nederland, kleine weggetjes, plezante proeven (fietsen - klompen) de énige haarspeldbocht van Nederland.  Geen wonder dat er in Nederland niet aan "Hill-climbing" gedaan wordt, in België hebben de Hollanders één zo'n heuvel gemaakt (Waterloo) maar het weggetje bergop is veel te smal voor auto's.

De eerste keer dat de Sabra op een veer staat (Zeebrugge-Dover is buiten klasse).

Het etentje hebben we overgeslagen - liever een pick-nick in de bossen (mega-grote mestkevers!).

Uiteraard moest er gestopt worden bij een molen (begrijpe wie kan, de uitvinding is méditerraan, de technologie is Belgisch, nu ja, ze hebben er wel veel).  Dacht dat de namen op het vragenblad de spelers waren van FC Lokeren, bleek om automerken te gaan, weer niet denderend veel punten gehaald.  

Het buffet 's avonds was bepaald uitgebreid, op gebied van gangen, smaken en hoeveelheden.  Proficiat Tulip Inn.  Wat mij - als lekkerbek - altijd ambeteert is dat je onmogelijk alle verschillende gerechten in alle combinaties kan proeven, een soep met croutjes smaakt immers anders na een tomatte crevette dan na gerookte zalm.  Je moet dus echt gokken en ja kan wel een tweede gok doen, maar die is dan weer beïnvloed door de eerste keuze, wanneer een RSSOC-week?

De gebroeders Pallasch gingen weer met de hoofdprijs lopen.  Michelle Vandevelde won de prijs van de beste pilote, proficiat, er zal wel niemand gemerkt hebben hoe dikwijls ik signaal moest geven om de richtingsaanwijzers af te zetten.  Maar het dient gezegd: onz' Els krijg ik met geen stokken achter het stuur van de Sabra.

Geoff Eldridge vroeg ons ploegje van Belgische deelnemers of we volgend jaar de meeting wilden organiseren.  We moesten wel een aangepaste vragenreeks voor de Pallasch-broers opstellen.

De avond liep uit met veel gebabbel in de bar, Axel Tenkink was onze voornaamste gesprekspartner.

Zondagmorgen, flink ontbijt en òp naar "Het Loo", prachtige uniformen, koetsen, auto's, tuinen.  Het Nederlandse koningshuis zit blijkbaar beter in de markt dan het Belgische.

"Open" terug naar Antwerpen, een aangenaam weekend, veel geleerd, veel gezien en het was "gezellig".

Jozef Neefs


Op een veer...

Enkele bekenden:

op de groooote parking

 

prachtauto van Ditmar Dirks

Het Loo

Michèle, Marleen, Leo, Jacques (op de rug), Jozef Neefs


RSSOC-meetings

Sabra (Startpagina)