Meeting 13/04/2002 (23.12.2008 )


Georganiseerd door de RSSOC Nederland

De voorjaarsrit van de RSSOC-Nederland werd dit jaar georganiseerd door Rob en Sjaan Storsbergen.

Van onze Belgische "vaste klanten" was enkel Jacques van de partij.  Jef en Leo waren weerhouden en misten een heerlijke dag in Zuid-Holland en Zeeland.

Kap naar beneden en op weg, dikke 110 km, geen spookrijders dit jaar, voorspoedig aangekomen aan de Expo Haringvliet.
Bolleke-pijl, zouden we dat nog kunnen?

Goed vertrokken, kleine weggetjes, kleine dorpjes. 
"Wat betekent de aanduiding rechts op het hek?"... simpel... "veiligheidshelm verplicht op de werf".  150m verder stond Rob bij het échte hek... Oh een Joodse begraafplaats.

Wel wat over-en-weer gereden en gezocht naar een "vakantiewoning".

Nieuw woord geleerd "schurveling - zandwal.

Zee links, zee rechts.  Waar is nu de zee?  Mooi idee stopplaats op een dijk.  Kan je eindelijk eens veel van die Engelse auto's op één foto krijgen.

Lange stop in Brouwershaven, terrasje in de zon, hapje gegeten, babbeltje met Alex, hebben ze hier geen bitterballen???

Gevraagd aan de dienster...Natuurlijk hebben wij bitterballen... staan niet op de kaart ???   Hoeft niet.. iedereen weet toch dat je overal in Nederland bitterballen kan krijgen.... da's ook een uitleg.

En maar verder, kleine weggetjes, kleine dorpjes, altijd met de einder een ietsje hoger dan onze weg, helling op en dan (zijn wij niet gewoon) weidse vergezichten, zacht mistlaagje heel ver op zee, zeilbootjes, de zon die spiegelt in de golfjes.

Westenschouwen, mooie legende, in Holland kwam het kwaad dikwijls uit de zee!

Richting Zierikzee was het even wat over grotere wegen.. je moet nu eenmaal naar een rustiger plek.

Toch weer een panne.  wanneer maken we eens een Reliant-meeting mee zonder dat er aan auto's moet gesleuteld worden.  Zonde dat juist nu een koppelingskabel breekt; kunnen we niet bij helpen

Op naar Grevelingen, prijsuitreiking!  Nog een koffie en enkele babbeltjes.  Erik moet nog ver.  Voor ons is het maar dikke 100km, voor Jacques 150km.

Terug naar huis...één oog op de weg, de andere op de benzinemeter.  Het vlot maar niet met de benzinevlotter.  Gelukkig heb ik nog vijf liter reserve.  Zonder tanken thuisgeraakt - 340km - , en Jacques heeft vandaag nog 100 km meer gedaan.  Toch een verschil in verbruik tussen een stage I en een stage II.

Ganse dag in de zon, mooie weggetjes, geschikt voor een Sabra-ophanging, bedankt Sjaan en Rob, geen metertje verkeerd gereden: bolleke-pijl ging dus nog, of kwam dat door het roadbook?   Bedankt Dutch RSSOC.  Tot weerziens.

Geen fototoestel bij, maar Erik Hofman bezorgde ons toch enkele fotootjes, waarvoor onze dank Erik:

Allemaal Engelse auto's maar de Sabra's zijn er niet bij:

Als Erik ons foto's bezorgt moet zijn autootje er ook bij natuurlijk

De Sabra's waren er toch!


Kromzwaard-meetings

Sabra (Startpagina)