BBQ op 10/07/2005 (01/06/2002)

De vijfde Sabra BBQ, dat moest iets speciaals worden.... 

Echter weinig promotie gemaakt - of op de verkeerde momenten op de verkeerde manier?  

Dan was er mijn Sabra die uitviel met een afgebroken schokdemper (Spax van minder dan een jaar oud). 

Dan telefoneerde André dat hij niet met de Sabra zou komen.

En Luc Meuwis, die recent een Sabra gekocht had zou zeker komen kijken: zou er dan maar één Sabra zijn?

Voorbereidingen getroffen, gelukkig scheen er een prachtig zonnetje en daar kwam Mijnheer De Craecker aan, met goed nieuws, zijn Sabra staat niet meer te koop maar nadert voltooiing.  

Een rode Sabra komt binnengereden: het is Henk, zijn er toch twee Sabra's, toch het minimum van wat je op een meeting kan verwachten.  
En Henk heeft het defecte motortje van zijn koelventilator bij, kunnen we aan de hand van het origineel een vervanger zoeken en terug dat naïeve ventilatortje monteren.

André en Carine zijn ook van de partij.  Zij hebben een extra inschrijving (Luc en Monique) voor de september-rally in Oudenaarde, eindelijk heb ik de stofhoes voor het stuurhuis bij voor hem.

En Herman is er ook weer: die mist geen Sabra-bijeenkomst, zijn Sabra is er wel niet bij, maar Herman heeft fotootjes van verschillende Sabra's die hij heeft gekeurd.

En Jacques en Magda, de tweede Sabra, Michèlle en Arno, Michèlle heeft een pamflet dat aanraadt van geen Sabra-produkten te kopen.  Dat zetten we niet op de site.
Jacques heeft de schokdempers van zijn "blauwe" meegebracht, kan ik alleszins naar de controle, zelfs als ik niets hoor van SPAX.
We moeten daar meer van profiteren, dat daar bij Jacques een Sabra gans gedemonteerd ligt.  Meten en registreren en fotograferen!

En tenslotte is daar Leo, de BBQ-master, voor de gelegenheid met de Scimitar-Sabre van Marleen.

Nu zijn we gerust dat het vlees professioneel gebakken zal zijn.

En zoals met alle voorgaande Sabra-BBQ's ontaardt het weer: ineens beginnen mensen afscheid te nemen, en je hebt nog niet de helft gevraagd van wat je wilde vragen, of verteld van wat je gevraagd is, het hebt nog niet de helft van de foto's genomen die je wilde nemen, maar de tijd is gevlogen.

En het is hoog tijd om het vuur aan te steken.  Nog wat natafelen en de dag is weer voorbij.

De laagste opkomst ooit, maar toch niet ontevreden, de mensen hebben zich blijkbaar goed geamuseerd en de onverwachte komst van Henk was plezant;  het ziet er trouwens naar uit dat binnen kort er twee bijkomende Sabra's over de Belgische wegen zullen toeren: alle redenen dus om tevreden te zijn.

Zou het volgend jaar lukken: een Sabra-BBQ in het zuiden of het Centrum van België???

Veel te weinig foto's:


Een week later was nog duidelijk aan het platgetreden gras te zien dat Henk's Sabra de meeste aandacht kreeg!


Vijf specialisten


Vier specialisten, één amateur

Belg_Sabra

Sabra